Колекционирането на стари пощенски картички е едно скъпоструващо,но за сметка на това огромно удоволствие,доставящо на всеки колекционер тръпката да намери и добави поредното парченце от огромния пъзел история,запечатано от безбройните известни и неизвестни фотографи и издатели на пощенски картички.

Аз започнах на шега,купувайки първите си 2 картички на Трявна и няколко на Велико Търново,но както се казва в 1 поговорка:"Апетитът идва с яденето".Малко по малко започнах да си купувах нови и нови картички,които в средата на  '90 год. се продаваха по 50 стотинки до левче (чернобелите) и по 2 лв. (цветните).За времето си,това бяха пари,но не толкова колкото сега се продават.Тръгнах от скромна колекция от картички на Велико Търново и Трявна,постепенно разширявайки интересите си до изгледи от всякакви градове и села,до манастири и носии,до история и военна слава,до българска монархия и ВМОРО/ВМРО тематики,до картички сврързани по някакъв начин с България.Този огромен спектър от тематики изисква огромен ресурс от средства,с които като студент,а по-късно и като работещ не притежавах.Това наложи да преосмисля колекционирането и да се спра само на определени тематики,към които най-голяма слабост изпитвам,а именно:Велико Търново,Трявна и картичките на издателя И.К.Б. (имам отделен сайт за И.К.Б.),а на заден план останаха българските носии,история,военна слава и монархия.

Разпродадох и размених голяма част от колекцията си,за да мога да продължа да си набавям нови придобивки от въпросните тематики,но човек не може да събира всичко,и жертвите бяха наложителни.

  Сега на Вашето внимание предоставям това,което към момента имам като събрана колекция и се надявам чрез нея да успеете да се пренесете в отминали епохи и времена,да усетите тогавашния начин на живот,да сравните миналата и сегашна архитектура на сгради,улици,паметници,църкви,квартали и забележителности!Това е една неописуема разходка във времето,на безвъзвратно отминала епоха от нашето минало,която фотографите са запечатали чрез обективите си,за да достигнат днес до нас,а наш дълг е да ги съхраним и запазим за поколенията,да си спомняме какво е било и какво сме имали!Пожелавам Ви приятна разходка из дебрите на старите картички!